Stacey

stacey

Ik ben Stacey Francis en woon in een jaren 30 woning in Utrecht. Ik ben opgeleid als meubelmaakster (Hout- en Meubileringscollege, Amsterdam) en als interieurarchitect (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) en ben als interieurarchitect geregistreerd in het Architectenregister. Ik heb ruim 10 jaar werkervaring waarin ik veel over kleur, materiaal, indelingen en probleemoplossend denken heb bijgeleerd. Sinds begin 2015 ben ik zelfstandig aan het werk als ontwerpster van diverse interieur gerelateerde projecten en bied nu ook online interieur services aan.


de Ensō

enso-logo

Een Ensō (Japanse woord voor cirkel) is een met de hand getekende cirkel binnen het Zen Boeddhisme. Meestal wordt deze in één vloeiende penseelstreek geschilderd om zo het moment uit te drukken waarin de geest vrij is om het lichaam te laten creëren.
De ensō symboliseert absolute verlichting, kracht, elegantie, het heelal en mu (de leegte). Kenmerkend is het minimalisme, welke geboren is uit de Japanse esthetiek.

De cirkel kan open of gesloten zijn. In het eerste geval is de cirkel onvolledig waardoor er ruimte is voor beweging, ontwikkeling en de volmaaktheid van alles. Zen beoefenaars schrijven dit toe aan wabi-sabi (de schoonheid van imperfectie). Wanneer de cirkel gesloten is vertegenwoordigt deze perfectie.
(wikipedia)

De keuze voor de naam Ensō en het gebruik ervan in mijn logo is ontstaan vanuit mijn aantrekking tot de getekende vorm en de achterliggende filosofie. Dit is een dagelijkse inspiratie in mijn ontwerpen.

Wil je contact opnemen? Mail dan naar: stacey@enso-designs.nl